Ima-katekézis 2023

Örömmel adjuk hírül, hogy 2023. május 13-án megrendezésre került az első „Ima-katekézis” küldött találkozó.Az eseményen közel 110 plébániáról és fíliáról 140 plébániai küldött vett részt, sok pozitív, megerősítő visszajelzést kaptunk!
A programról az alábbi tudósítás jelent meg a honlapunkon:

https://vaciegyhazmegye.hu/hirek/5495/JUBILEUMI-FELKESZULES-KEZDODOTT-MEG-EGYHAZMEGYENKBEN.html

Szeretnénk egy újabb lehetőséget biztosítani a csatlakozásra azon plébániák számára, ahonnan eddig még nem érkezett küldött.

Az újonnan jelentkezőket is várjuk egy első találkozásra itt Vácon, aminek az időpontja 2023. szeptember 23. (szombat) 10:00-15:00 között lesz. Titeket is szeretettel várunk, ha tudtok jönni, kérlek Ti is töltsétek ki a jelentkezést.Jelentkezési link:  https://intranet.vaciegyhazmegye.hu/pasztoralis-helynokseg/ima-katekezis-kuldottek-jelentkezes-ii
Jelentkezési határidő: szeptember 15. péntek
Arra kérlek Benneteket, hogy ha lehetséges, szeptember15-ig hívjatok meg minden plébániátokról 1-1 embert, akit alkalmasnak találtok az „Ima-katekézis” 3 éves egyházmegyei szintű lelki formálódási terv megvalósítására a saját plébániátokon.
Ők lennének a Ti segítségeitek ebben a folyamatban, ők lesznek az Ima-katekézis plébániai küldöttei, segítőitek a szervezésben és lebonyolításban.

A küldöttek

  • olyan elkötelezett személyek legyenek, akiket a közösség is elfogad és akik barátságosan tudják a híveket invitálni egy egész évet átívelő programsorozatra és imaközösségbe
  • akiknek lesz ideje és energiája legalább évi 5 találkozási alkalmat megszervezni 2023. szeptember – 2024. júniusa között, majd a további években lekövetni a folyamatot
  • évente 2 alkalommal vállalják, hogy a váci központi tájékoztatón részt vesznek

Segítségképpen megírtunk egy meghívó tervezetet a küldöttek számára, amit csak ki kell másolnotok ebből a levélből és máris küldhetitek az adott személynek:
***Kedves XY!A Váci Egyházmegye alapításának ezeréves jubileumára egy „Ima – katekézis” sorozattal készül. Ez egy hároméves időszakot felölelő közös lelki felkészülés. A tervek szerint központi katekézisek készülnek az alábbi témákra:

  1. év: Személyes megtérés
  2. év: Helyem a közösségben
  3. év: Kifelé fordulás, misszió, evangelizáció

A tanításokat videófáljban megkapjuk, a témakörök tanúságtételekkel egészülnek ki. Ezeket saját közösségünkben tudjuk majd feldolgozni, amihez szintén kapunk módszertani segítséget. A tanítóalkalmakat imaalkalmak egészítenék ki.A folyamat lekövetésében és a helyi közösségi alkalmak megszervezésében szeretném kérni a segítségedet, mint plébániai küldött! Akár a teljes időszakra, akár csak egy részére.Mi lenne a konkrét feladat?

  • részvétel az évi két felkészítő alkalmon Vácon
  • helyben megszervezni az évi 5 katekézis alkalmat (1. évben 2023. szeptember – 2024. júniusa között) és néhány kiegészítő imaalkalmat
  • tartani a kapcsolatot az Egyházmegye Pasztorális Helynökségével

Amennyiben el tudod vállalni, jelezz nekem vissza és kérlek, hogy szeptember 15-ig töltsd ki az alábbi linken a jelentkezési lapot! 
https://intranet.vaciegyhazmegye.hu/pasztoralis-helynokseg/ima-katekezis-kuldottek-jelentkezes-ii