Gyermek Jézussal a Gyermekekért!

Bűnbánati, engesztelő zarándoklat Böjte Csaba testvér vezetésével a Mária Úton

 Bercelről Szentkútra a gyermekekért 2023. július 7-9.

Az ártatlan gyermekek ellen elkövetett bűnök társadalmunkat megsebzik.  Évente több tízezer magzat az abortusznak, sok gyermek a pedofíliának, a nemtörődöm szülőknek, felelőtlen nevelőknek az áldozata. A különféle szenvedélybetegségek is behálózták a kiskorúakat.

A bűnbánati, engesztelő, három napos zarándokút során, akárcsak a gyermeküket kereső Mária és Szent József, mi is szeretnénk a ránk bízott kicsinyekért imádkozni. Amellett, hogy mi magunk is mindent megteszünk a gyermekeinkért, fontos, hogy kérjük Isten segítségét ahhoz, hogy jó szülők, pedagógusok lehessünk, hogy megtaláljuk gyermekeinkkel azt a hangot, mellyel eredményesen megszólíthatjuk, nevelhetjük őket. 

A zarándoklatot Csaba testvér kezdeményezte, a szervezést és a tájékoztatást a Mária Rádió és a Mária Út valósítja meg.

Információk a zarándoklatról és regisztrációról

 Július 07. péntek: Bercel – Buják kb. 20 km. Szállás Bujákon zarándokszálláson.

– 09.00 órakor találkozó Bercelen, a templomban.  Isten áldását kérjük a zarándoklatra.

Július 08. szombat: Buják – Pásztó kb. 20 km. Szállás Pásztón az iskola tornatermében.

– 09.00 órakor reggeli ima és indulás a templomból. Ezen a napon a pásztói templomban 18.00 órától mutatunk be engesztelő szentmisét, utána közös szentségimádás.

Július 09. Vasárnap Pásztó-Mátraverebély Szentkút kb. 14 Km.

– 06.00 órakor reggeli ima után indulunk az utolsó kb. 14 kilométeres zarándokútra. 11.00 órakor kezdődik az engesztelő szentmise a Mátraverebély-Szentkúti kegyhelyen.

Az oda és hazautazást minden résztvevőnek magának kell megoldania!
A zarándokláson a részvétel regisztrációhoz kötött, regisztrálni ITT lehet. A szálláshelyek befogadóképessége miatt 30 ember vehet részt, aki szállást igényel. Hálózsákot kell hozni. Lesz kisérőautó, amire egy hátizsákot fel lehet rakni azokkal a dolgokkal, ami nem kell napközben.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeUUBAMkCzDftvUSFpsqaFH-_GLRS2wpsTtgcNKUh1vJsB7pw/viewform

A részvétel díja előre fizetve 15 000 Ft, ami a bujáki és pásztói szállás, az esti egyszeri étkezés, a kisérőautó és egyéb dolgok költségét foglalja magában. A regisztrációs felület tartalmazza a részvételi díj befizetési módját. Napközben (szállást, étkezést nem igényelve) lehet csatlakozni, de ez esetben is szükséges a regisztráció ITT.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeUUBAMkCzDftvUSFpsqaFH-_GLRS2wpsTtgcNKUh1vJsB7pw/viewform

A Szent Család segítségét kérve szeretettel hívom a szülőket, nevelőket, gyerekeket. Útközben meghallgathatjuk egymás jó tapasztalatait, vagy akár a gyermeknevelési kudarcokból való felálláshoz erőt kereshetünk!
30 fő az, aki részt vehet a zarándoklat egészén, a szállás lehetőségek miatt. A szabad helyeket jelentkezési sorrendben töltjük fel!

A gyermekekért zarándokútra kelve:
Csaba testvér