Nyilvános szentmisék

2021.04.17-től újra lesznek nyilvános szentmisék templomainkban. A járványhelyzet komolyságát figyelembe véve, a párhuzamos miseidőpontok helyett a becskei plébánia területén előesti szentmiséket tartunk.

Imaórákra és liturgiákra is lehetőség lesz az alábbiak betartása melett.

A templomainkba belépve érintésmentes hőmérős szűrővizsgálatot végzünk, és a 37,5 fölötti hőemelkedés esetén megkérjük a hívőt, hogy templomtéren kívül várakozzon.

A templomtérben az FFP2 vagy KN95 vagy FFP3 maszk használata az irányelv, mivel a jelenlegi legjellemzőbb brit vírusvariáns a levegővel terjed. Egy orvosi maszk, normál varrott szövetmaszk hatékonysága helytelenül hordva (tehát ha nem fedi teljesen az orrot és a szájat) 5-10%-ban képes szűrni, helyesen horva ha szorosan illeszkedik az arcra 40-60%-ban képes szűrni, egy FFP2es vagy KN95-ös maszk 95%-ban képes szűrni, egy FFP3-as maszk 99%-ban képes szűrni a levegőt.

Vegyük komolyan a kézfertőtlenítést a templomba való belépéskor és áldozás előtt.

Templomon belül az előirányozott védőtávolság 2 méter a nem egy háztartásban élők között.

A szertartások alatt az ablakokat és ajtókat lehetőség szerint kinyitjuk, és a szertartások után ózonos fertőtlenítést végzünk.

A szertartásokat egyszerű formában, röviden, az ének mellőzésével végezzük.

A szentmise utáni csoportosulás szabadtéren, és 2-3 méteres védőtávolsággal megengedett.

Amennyiben valaki a fentieket nem tartja be, nem csak lehetőség van rászólni az illetőre, hanem ez erkölcsi kötezettségünk is, a renitens életének és mások életének megóvása érdekében is.

A jelenlegi járványhelyzet következtében a halálveszély fönnáll, ezért a keresztelések esetében maximális rugalmasságot biztosítunk. A kereszteléseken a gyermeken kívül a két szülő és a keresztszülők vehetnek részt.

Online ügyintézés: bercel.vaciegyhazmegye.hu / Ügyintézés menüpont alatt.

Misék:

2021.04.17. szombat 16:30 Szécsénke

2021.04.18. vasárnap 08:30 Bercel

10:30 Galgaguta

12:00 Nógrádkövesd

2021.04.19. hétfő 17:00 Vanyarc